tisdag 22 februari 2011

Lära mera

För att på sikt driva vår öppna stödverksamhet, påverka vårdens insatser och förebygga läkemedelsberoende i länet behövs en starkare medlemsaktivitet i vår RFHL-förening. Det underlättas om medlemmarna får mera kunskap.
våra medlemmar kan bidra med erfarenheter i projektet Värdefull patientkunskap och samtidigt lära sig mer om vårt arbetssätt. Vi kommer antagligen att satsa på att utbilda ett slags ”ambassadörer” i NSPH-nätverkets föreningar. De jobbar med läkemedelsfrågorna i sina föreningar. I den utbildningen kunde även våra medlemmar delta.
Vi behöver också utbilda våra egna volontärer för stöd och informationsarbetet och för att hjälpa till att utbilda vården. Vi kan nog delvis samordna detta med utbildningen av Läkemedelsambassadörerna. Vi tycker att vi skall sikta på att inom två år ska flera kunna praktisera stödarbete på det sätt som vi utvecklat sedan 1975. Staffan har under vintern skrivit 15 sidor om vårt arbetsätt. Det kan bli ett studiematerial. Kurt är kunnig i problembaserat lärande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar