tisdag 22 februari 2011

Kallelse till årsmöte dag tid plats finns på sid ... Medlemsmöte på RFHL- Hög tid att träffas!

Det är verkligen hög tid för medlemmarna att träffas. Många har varit engagerade och aktiva på olika sätt för att rädda verksamheten. Ett stort tack till alla för gott stöd i den kamp vi förde! Ert stöd var avgörande för att vi överlevt och finns kvar med gott hopp om framtiden.
Sedan i somras har vi gjort en rad satsningar som vi diskuterat med styrelsen och några till. Ni kan läsa om dem nedan och i våra bifogade nyhetsbrev.

Politikernas hjärtlösa beslut har i slutänden lett till en positiv utveckling. Vi har blivit starkare som brukarorganisation (patientorganisation om du hellre vill) genom att stärka våra kontakter och samarbeten med andra organisationer. Vi hoppas fortfarande att vi ska få medel att återuppta den öppna stödverksamheten med både volontärer och anställda och somliga dagar känns det som om det kan gå fort.

Vårt kunskapsprojekt har blivit väl förankrat hos brukarrörelsen och psykiatrin. Vi har gjort informationssatsningar mot beroendeklinik, övrig psykiatri, samt primärvård. Vi har satsat mycket på att ett nytt Brukarnätverk skulle bilda fokuserat på beroendefrågorna. Dessutom samarbetar vi med regionförbundet (där Landstinget och länets kommuner är medlemmar) om olika brukarfrågor. Vi ser goda möjligheter att driva läkemedelsfrågorna inom deras projekt Kunskap till praktik i beroendevården. Vi har haft direktkontakter med missbruksutredaren Gerhard Larsson. Vi vill att utredningen ska göra klart att patientorganisationerna behövs som utförare inom läkemedelsberoende. Vi har ju byggt upp kunskapen om dessa frågor sedan 1975.

Vi går runt på möte efter möte och talar om vården måste ta vara på patienternas och även anhörigas värdefulla kunskaper om läkemedelsproblemen och återhämtning.
Vår egen förening kan också bli mycket bättre på att ta vara på engagemang och kunskap hos er medlemmar! Då blir vi ännu starkare. Och det kommer att behövas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar