torsdag 15 september 2011

Hoppas att det blir snurr på samarbete och förbättring

"Genom vår arbetsmetod med Snurran har vi uppnått en snabb intern kanal för synpunkter från patienter/brukare, närstående och personal."
I Norduppland har Anja Kivimäki arbetat i två år med psykiatrisamordning och med att skapa verktyg för utveckling och förbättring av tjänster. Sedan Framtidsverkstan som arrangerades av Regionförbundet har RFHLs medarbetare försökt att få ett samarbete med Anja. En liten grupp från Brukarnätverket NSPH i Uppsala län provar nu att använda Snurran för att hitta sätt att engagera nya och gamla medlemmar till vårt brukarnätverk. Vill du veta mer om snurran. Kolla in UNT-artikel 18 maj


Målsättning och metod beskrivs på två rader
"Systematisk kvalitetsutveckling vidareutvecklad till en ”lära genom att göra”-metod. Vid genomförandet har teorin om lärande organisation tillämpats."
I formuleringen märks det att Anja samarbetat med och lyssnat på brukarna. Snurran har blivit en "lära genom att göra"-metod för att förbättra vård och samarbete i Norduppland. Det är i praktiken samma sak som "systematisk kvalitetsutveckling" men uttryckt i ord som säger tydligare vad det handlar om. Med ord som är lätta att förstå.
Citaten ovan är från psykiatrisamordning.com 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar