torsdag 21 juli 2011

Från ambition till handling

Konferensen Från ambition till handling finns som webbteve.
Se filmen direkt.
"Fokus för konferensen ligger på regeringens satsningar inom områdena psykiatri, stöd och service till personer med psykisk funktionsnedsättning samt främjande av psykisk hälsa. Syftet är att inspirera till samarbete och kontakter mellan pågående verksamheter inom statliga myndigheter, landsting och kommuner samt hos andra aktörer."
De olika presentationerna är taggade så att man kan navigera. Från Vaggan via Vården till Vardagen med Valfriheten för ett Värdigt liv. Hur påverkas individen av regeringens olika satsningar - Ett bildspel om Ture och Tora presenterades av Ing-Marie Wieselgren. I anslutning får psykaitriutredaren Anders Milton några repliker. Kunskaperna från brukarna hör till de saker som han betonar. Gunborg Brännström  förklarade i den följande paneldebatten att samtalen med brukarna bidrog med ett avgörande perspektiv när stöd för utveckling av vården på missbruksområdet byggdes upp i RIM-projektet (Riktlinjer i Missbruksvården) 2008. Man frågade brukarorganisationerna som tryckte på bemötande, tillgänglighet och helhetssyn. Viktiga och rimliga betoningar som man inte ville glömma bort. Därför tillsatte man ett brukarråd och började arbeta för att utveckla brukarinflytande på olika sätt.

SKLs Filmkatalog är illa utformad, så att det är svårt att länka till presentationerna av enskilda filmer i katalogen, men via google går det att hitta användbara länkar som den ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar