onsdag 12 januari 2011

Ordlista

Brukarrevision innebär att personer med egen erfarenhet av psykiska funktionshinder granskar verksamheter i vård och omsorg. De tar fram frågor, gör intervjuer och medverkar i sammanställningen av resultatet. Brukarrevision är ett verktyg för verksamhetsutveckling som öppnar nya perspektiv på verksamheten som granskas.


Brukarråd är en modell för psykiatrins verksamheter att kommunicera och samverka med grupper av invånare i deras roll som brukare av psykiatrins vårdinsatser. Deltagarna möts i en konstruktiv och ömsesidig dialog och utvecklar kunskapen om varandras förutsättningar. Brukarråden ger aktuell information om  gruppernas behov.

NSPH Nationell samverkan för psykisk hälsa är ett nätverk av patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området.

RIM-projektet arbetar i Uppsala län med att implementera nationella riktlinjer inom missbruks- och beroendevården. Projektet stödjer kommunerna och landstinget i arbetet med Socialstyrelsens riktlinjer så att de kommer till användning i det praktiska arbetet inom missbruks- och beroendevården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar