torsdag 8 december 2011

NSPH skapar styrdokument för kvalitetsarbete

Kunskap om samarbete behövs, för att samråden ska kunna utformas bra och resurser fördelas på ett vettigt sätt. Frågor ekonomiska resurser, om ersättning och utbildning för representanter i samråd är viktiga för kvaliten på brukarnätverkens samverkan med vård, omcorg och politiska styrinstanser.


Brukarnätverkens egna träffar och samverkan mellan intresseföreningarna lägger grunden till ett gott samarbete. Gemensammma ståndpunkter i brukarnätverken betyder ofta att frågor är viktiga och behöver behandlas i samrådsprocesser. Brukarnätverken bör ha en tydlig roll i arbetet med förbättring och kvalitet. Det behövs en plan för inflytande och kvalitetsarbete och den bör kompletteras med självständig brukarrevision som bidrar till översynen på all verksamhet inom beroendevård och psykosocialt stöd.


Punkterna här ovan har jag hämtat från Vår medverkan - en förutsättning för god kvalitet. Det är namnet på ett dokument om kvalitetsfrågor som utvecklats av NSPH under 2011. Vi hoppas att det skall bli ett betydelsefullt styrdokument för att utveckla och förbättra samarbetet mellan intresseorganisationerna i länets brukarnätverk och omsorgs-/vårdgivarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar